Medemblik Actueel.

Algemeen Videos

Slachtoffers vliegramp MH17 uit Middenmeer teelden wortelen voor Rusland (video)

Middenmeer – De nasleep van de vliegramp met vlucht MH17 levert nog altijd bizarre verhalen op. De worteloogst van het bij de ramp overleden echtpaar Moors uit Middenmeer was uitgerekend bestemd voor Rusland.

Guust Moors kwam afgelopen voorjaar bij groentehandelaar Jos de Boer in Westwoud met de vraag, welke voor soort wortelen hij het beste kon telen. De Boer: “Een week voor de ramp vroeg Guust me om te oogst te controleren. Ik zei dat ie nog een week of drie moest wachten.” Voor Moors kwam dat goed uit, want hij ging nog twee weken op vakantie naar Maleisië.

Na de vliegramp zijn de wortelen alsnog via een familielid bij de handelaar terecht gekomen in Westwoud. De oogst was bestemd voor Rusland, maar het land had net de dag tevoren een boycot afgekondigd voor Hollandse groenten. Uiteindelijk zijn de wortelen naar Tsjechië gereden.

Het geeft de groentehandelaar een beter gevoel. “Stel je voor dat de wortelen van Guust uitgerekend Rusland waren gegaan. Het is of de duvel ermee speelt. Heel bizar”.

RTVNH reporter Jurgen van den Bos maakte bovenstaande reportage

Reageren via facebook