2 C
Medemblik
18 januari 2021 06:19
Medemblik Actueel.

Op zoek naar IJsvogels en Vlinders

Medemblik – Altijd al eens een IJsvogel in het echie willen zien? In de maand augustus heb je een goede kans er 1 te treffen! Daarom organiseert Natuurvereniging Wierhaven een heuse IJsvogeltocht op 23 augustus in het Robbenoordbos. Tijdens deze wandeling gaan we proberen de IJsvogel te zien.

IjsvogelOndanks zijn felblauwe voorkomen is de soort het makkelijkst te vinden door op zijn geluid af te gaan. Onze excursieleider zal jullie dan ook attent proberen te maken op het geluid van deze prachtige soort! IJsvogelgarantie valt niet te geven, maar een goede kans bieden we u wel. Helpt u mee zoeken op zaterdag 23 augustus tussen 10:00 en 12:00 uur?

Op dezelfde dag staat de traditionele vlinderexcursie op het programma op het Wierholt in het Robbenoordbos. Jaarlijks wordt deze wandelexcursie georganiseerd en bij mooi weer is het altijd een groot succes. Zeker 10 vlindersoorten worden jaarlijks prachtig waargenomen en wat te bedenken van diverse Roofvogels en misschien zelfs een Ree. Deze wandeling duurt van 14:00 tot 16:00 uur en we starten vanaf de parkeerplaats aan de Sluitgatweg.

Kosten per excursie bedragen €2,50 voor leden van Natuurvereniging Wierhaven en €4,- voor niet-leden. Aanmelden kan per e-mail naar educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer.

Reageren via facebook