17 C
Medemblik
4 juli 2020 23:58
Medemblik Actueel.

Heet u Dirk? Ga dan naar de Dirkendag in Den Oever.

dirkDen Oever – Aanstaande zaterdag is het weer zover. Dan zijn alle Dirken uit Nederland van harte welkom in Café Tante Pietje in Den Oever om gezamelijk de “Dirkendag” te vieren.  Één keer per jaar komen zoveel mogelijk Dirken bijelkaar om een gezellige dag te hebben. 

Een Kees is geen Dirk

En dat is ook zo. Ook volgens de dikke van Dalen.  Een Kees is een lijntje welke van een schip naar de wal wordt gegooid om de vasttros aan land te brengen en een Dirk is een touw waarmee op een botter het grootzeil wordt gehesen. Maar een Dirk is ook een speciaal soort botter of aak, terwijl een kees ook een hondje kan zijn.

Speciale Dirkgezegden

 1. ’n DIRK is stressless
 2. Geen gelul… DIRK
 3. ’n DIRK, meer heb je niet nodig
 4. DIRKEN hebben de broek aan
 5. Captain DIRK
 6. DIRK is morgen weer nuchter
 7. DIRKEN zijn duurzaam
 8. Heet je ook DIRK?
 9. Alleen als ie ijs en ijs DIRK is!
 10. OpgeDIRKT staat netjes
 11. Vandaag ben ik OPGEDIRKT
 12. ’n DIRK is opgeruimd
 13. Zonder pa en ma geen DIRK

Reageren via facebook