15.2 C
Medemblik
21 oktober 2020 18:36
Medemblik Actueel.

Agriport merkt boycot Rusland. 335 vrachtwagens vol nu voor Nederlandse markt.

groentenMedemblik – De boycot hakt er hard in bij de kwekers. Agriport uit Wieringermeer laat bijvoorbeeld weten dat de 335 vrachtwagens per week met tomaten die normaal naar Rusland gaan nu de Nederlandse markt op moeten.

Supermarkten

Een aantal supermarkten probeert groente en fruit van eigen bodem meer te promoten. Albert Heijn verkocht dit weekend een actiepakket met tomaten, paprika en trostomaten voor een mooi prijsje. Dirk van den Broek stunt met appels en ook Jumbo wil Nederlandse groente en fruit meer in de spotlights zetten

NH Peilt Slogan
Een goede campagne heeft een goede slogan nodig. ‘Eet Hollandse peren, dat zal Poetin leren’, maar dan beter… Weet jij een goeie? De beste slagzinnen die jullie bedenken zijn vanmiddag bij RTVNH  op de radio te horen. Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over een actueel onderwerp. Het RTVNH radioprogramma NH Peilt is de hele dag online en om 11:20, 12:45 en 16:40 uur op de radio te horen. Dan worden ook de internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!

Reageren via facebook