Laagvliegende scooters en brommers op de bon plus WOK aanzegging

Medemblik – Op donderdagmiddag hield de politie een bromfietscontrole op de Nieuwstraat. Tussen 15.00 en 17.45 uur kregen drie brom- en snorfietsers een bekeuring nadat hun voertuig op de rollentestbank was getest (te hoge constructiesnelheid). De hoogste snelheid voor een bromfiets bedroeg 68 km per uur.

Naast een bekeuring kregen de overtreders een WOK aanzegging. WOK staat voor ‘Wachten op keuring’. Dat betekent dat de overtreders hun brom- of snorfiets terug moeten brengen in de originele staat en er alleen maar mee mogen rijden op weg naar de keuring bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Pas als de brom- of snorfiets is goedgekeurd, mag er weer mee op straat worden gereden. De keuring is voor eigen kosten van de eigenaar van de brom- of snorfiets.
2014142653

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.