5e keer huttendorp Andijk – 222 kinderen timmeren en zagen er op los.

Andijk – Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 augustus weer drie dagen lang timmeren, zagen, knutselen, spelen en plezier maken. Dan vindt namelijk voor de vijfde keer Huttendorp Andijk plaats op ijsbaan ‘De Toemer’. Dit jaar doet een recordaantal van 222 kinderen mee.

Huttendorp_2014-02Het thema van dit jaar is ‘werelddelen’. De kinderen bouwen in totaal 29 hutten. “Er zijn drie dorpjes: de onderbouw met de jongste kinderen uit groep 3 en 4 die nog veel hulp krijgen van de vrijwilligers, de middenbouw met kinderen van groep 5 en 6 die vooral hun best doen om de mooiste hut te bouwen en de bovenbouw met de oudste kinderen die een hut bouwen die ook mooi moet zijn, maar waar in ieder geval in geslapen kan worden. Deze laatste groep mag namelijk van vrijdag op zaterdag blijven slapen,schrijft De Andijker op haar website.

Naast het timmeren, hoeven de kinderen zich door de vele activiteiten op het veld niet te vervelen. Er is een naaiatelier, een knutseltent en een zaaghoek waar kinderen van alles kunnen (laten) maken om de hut te verfraaien, kunnen ze zich ook op andere gebieden uitleven. “Na de eerste bouwdag op donderdag, is er vrijdag een zwembad, een voetbalveld en zijn er andere spelletjes te doen. Daarna gaan de kinderen even naar huis en komen ze terug om met z’n allen te eten.

Vervolgens zijn vrijdag 15 augustus vanaf 19.00 uur ouders, verzorgers en belangstellenden van harte welkom om de hutten te bekijken. En wordt bekend gemaakt wie de mooiste hutten hebben gemaakt – gejureerd door een plaatselijke architect en aannemer – en laten de kinderen hun talenten zien in een grote talentenshow. De kinderen uit groep 7 en 8 mogen bij mooi weer dus blijven slapen. Maar ook zaterdagochtend is er een zeskamp met onder meer een stormbaan, zijn er brandweerspellen en kan er wederom gevoetbald worden. Natuurlijk kunnen ze deze ochtend ook lekker nog even in hun hut spelen.

Dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder al onze vrijwilligers en ook onze sponsors.

” Huttendorp Andijk wordt altijd in de laatste week van de zomervakantie georganiseerd. “Voor de kinderen een mooie afsluiting van hun vakantie!”

Kijk ook eens op www.huttendorpandijk.nl

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.