Medemblik Actueel.

Evenementen

Waterweek Medemblik overtreft alle verwachtingen. Duizenden bezoekers

Medemblik – Afgelopen weekend overtrof de Waterweek in Medemblik alle verwachtingen en kon na drie dagen een absoluut bezoekersrecord van ruim 13.000 worden toegerekend aan een subliem en gevarieerd programma.
Waren de weersvoorspelling vorige week zeer slecht, met alleen een enkele bui op vrijdagavond en zondagmiddag liet het de Waterweek 2014 zeker niet in het water vallen. De organisatie kan daarom tevreden terugkijken op een, in alle opzichten, geslaagd evenement!

Vrijdag 8 augustus tijdens Culinair aan de kade liet de de organisatie al zien voorbereid te zijn om eventuele regen door grote parasols/paraplu’s langs de Oosterhaven te plaatsen. Alleen aan boord van de Wieringer aak moest nog even provisorisch beschutting worden gemaakt voor het optreden van Marscha & Friends. Voor de rest genoten de kleine 600 gasten van voortreffelijke gerechten van zes restaurants. Het ene kleine buitje zorgde zelfs nog wel voor verhoging van de toch al gezellige en gemoedelijk sfeer.

Zaterdag 9 augustus werd helemaal een topdag toen duizenden mensen tijdens de nautische dag onder fantastische weersomstandigheden genoten van alle attracties in en langs de Oosterhaven. Grote publiekstrekkers waren uiteraard de twee grote schepen van de Koninklijke Marine en het lichtschip Texel. Deze laatste strooide ook ’s avonds zijn lichtbundel over de haven en stad Medemblik. Verder waren de rondvaarten in trek en was er volop belangstelling voor de verschillende stands, schepen en demonstraties. Het was alleen jammer dat de zwemmarathon werd afgelast..

Het Oosterhavenconcert ’s avonds bracht maar liefst ruim 2000 bezoekers naar een optreden van het Noord-Hollands Jeugd fanfareorkest met Ernst Daniël Smid, met als grote verrassing een gastoptreden van de 15 jarig Ivana Goncalves da Costa. Zij ontving terecht een staande ovatie voor dit unieke optreden van alle toeschouwers op de kade en in de tientallen boten rondom het ponton. Het repertoire voor deze avond paste precies in het de sfeer zoals de organisatie van de Waterweek Medemblik dat graag ziet. Tevredenheid alom dus!

Zondag 10 augustus stond voornamelijk in het teken van de Vooroeverloop, een optreden van de bigband No Pressure uit Medemblik en ’s middags de befaamde Drakenbootraces. Tot het moment dat het halverwege de middag begon te regenen, was opnieuw een grote publieke belangstelling, ook voor het lichtschip en de Marine-activiteiten. De wedstrijden bij de Drakenboten waren bijzonder spannend en brachten uiteindelijke een reprise van de finales van vorig jaar; de uitslag kende uiteindelijk een andere winnaar
Bij de grote Drakenboten (18 personen) werd de finale nipt gewonnen door de Ping Pirates voor de Knollentuin, terwijl bij de kleine Drakenboten de KNRM de Vitasys-wisselpeddel voor de neus van Deloitte wegkaapte. De beide Vitasys-wisselpeddels werden door wethouder Harry Nederpelt uitgereikt, terwijl het Zeepaardje de SPAR-spiegel ontving. In zijn afsluitende woorden kon voorzitter Bert de Jong dan ook terugkijken op een bijzonder geslaagde Waterweek 2014.

Reageren via facebook