Vooroeverloop een groot succes

Medemblik – Afgelopen zondag 10 augustus werd voor de 2e keer door loopgroep Medemblik de Vooroeverloop georganiseerd. Een halve marathon met een uniek concept: de lopers stappen ‘smorgens om 8 uur bij kasteel Radboud op de boot en varen naar Enkhuizen, de boot legt aan en de lopers wandelen door het prachtige Zuiderzeemuseum. Daar was bij de uitgang gelijk de start. Het aftellen tot de start werd, begeleid door een dj, samen gedaan en precies om 10.00 uur ging het los.

De nr. 1 t/m 3 bij de mannen
De nr. 1 t/m 3 bij de mannen

Over het Enkhuizerzand langs Sprookjes Wonderland naar de Westfriese Omringdijk en richting Andijk, daarna naar beneden de dijk af en, steeds zo dicht mogelijk langs het IJsselmeer, richting de Koopmanspolder. Vervolgens bovenop de Kagerdijk en door Onderdijk, want achter Onderdijk langs kon niet vanwege het asbestgevaar, via de Vooroever naar Medemblik. De finish was dit jaar, in afwijking tot vorig jaar bij kasteel Radboud en dat was een schot in de roos. Een prachtige entourage en na afloop heel gezellig op het binnenterrein met levende muziek.

De lopers werden langs de hele route veilig de goede kant op geloodst door verkeersbegeleiders en van water, fruit en sponzen voorzien door een hele groep enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast reden er EHBO’ers mee, maar die hebben het gelukkig heel rustig gehad.

Zonder al deze mensen zou het voor het organisatieteam van LoopGroep Medemblik onmogelijk zijn deze loop te organiseren. En niet te vergeten de vele sponsoren die onmisbaar zijn voor een dergelijk evenement.

Het was dus leuk en gezellig, maar daarnaast werd er ook nog heel hard gelopen. De uiteindelijke winnaar werd bij de heren Michael Emmerik uit Alkmaar met een uitstekende tijd van  1.21.43 en bij de dames Jolien van Hoof uit Utrecht met 1.30.41. 2e bij de dames en eerste in haar leeftijdsklasse was Willy Risselada uit Medemblik met 1.34.18. Ook 1e in haar leeftijdsklasse was Marian Baas uit Wognum met 1.49.51. En voor het eerst was er ook de gelegenheid om in estafettevorm te lopen en de beste ploeg op dit onderdeel was de EZ ploeg van Enza uit Enkhuizen met een tijd van 1.42,59.

Verder is het vermelden waard dat de oudste deelnemer 78 jaar oud was en zeker niet de slechtste tijd had!! Tevens een aantal deelnemers onder de 20 jaar, waaronder Ruud Verbrugge uit Medemblik. En een bijzonder estafette team: moeder als captain en  vader met 2 zoontjes die ieder 7 kilometer voor hun rekening namen. Kortom De Vooroeverloop biedt jong tot oud een prachtige uitdaging!
Alle uitslagen zijn terug te vinden op Uitslagen.nl en heel veel foto’s zijn terug te vinden op www.vooroeverloop.nl.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.