12.3 C
Medemblik
21 oktober 2020 12:28
Medemblik Actueel.

Progressie voor Rob Hartog tijdens IDM Assen

Abbekerk – Tijdens de 6e ronde van het Duitse IDM Kampioenschap stond Team Hartog – Racing Against Cancer aan de start in de Supersport klasse. Tijdens dit driedaagse evenement was het doel om ervaring op te doen tussen de snelle coureurs. In dit hoog aangeschreven kampioenschap doen veel goede coureurs uit Europa mee, dus is dit een goede leerschool.

rob hartogOp vrijdag werden er drie vrije trainingen verreden, welke door het team benut werden om de setup van de NIWA Suzuki optimaal te krijgen. Hartog liet een aantal goede en constante rondetijden noteren, wat vertrouwen gaf voor het weekend.

Op zaterdag stonden er twee kwalificaties gepland. Tijdens de eerste kwalificatie reed Rob een rondetijd welke goed was voor een 6e plaats. Echter deden er dit weekend nog 2 gastrijders mee welke voor Rob stonden, wat een voorlopige 8e plaats betekende. In de tweede kwalificatie ging de Abbekerker er goed voor zitten en wist hij zijn rondetijd 0,4 seconden te verbeteren. Ondanks deze verbetering zakte de 22-jarige coureur een plekje terug op de startopstelling. De onderlinge verschillen waren klein maar vooraan in het veld werd er flink doorgereden, maarliefst drie coureurs noteerde een rondetijd in de 1:40.

In race 1 kwam Hartog goed weg en kon de race beginnen op een 6e plek. De kopgroep zette meteen een hoog tempo in en dit bleek de eerste paar rondes te hoog om er bij te blijven. Na een aantal rondes kwam Rob in strijd met de Fin Tatu Lausletho. Met vele inhaalacties werd getracht de 6e positie te behouden, maar Lausletho kwam iedere keer met een counteraanval. Twee rondes voor het einde van de race moest Rob door een “momentje” de strijd staken en besloot de race veilig uit te rijden op de 7e plaats.

Voor aanvang van race 2 werd het strijdplan besproken. De eerste paar rondes moest meteen alles uit de kast worden gehaald om te proberen bij de koplopers van de wedstrijd te blijven. Na wederom een goede start leek dit aardig te lukken. Echter na een aantal rondes moest Hartog de kopgroep toch langzaam laten gaan, om uiteindelijk wederom op de 7e plaats te finishen.

Commentaar Rob: “We hebben dit weekend laten zien dat we goed mee kunnen komen in dit sterke deelnemersveld. In de tweede race heb ik mijn uiterste best gedaan en het maximale eruit gehaald, daarom zijn we tevreden met het resultaat. Daarnaast hebben we een nieuw PR behaald en voor de eerste keer een 1:41 gereden hier op Assen, dat voelt goed!”
De volgende race staat gepland op 19 tot 21 september, dit is een ONK race tijdens het British Superbikes welke de oversteek maken en komen rijden in Assen.

Reageren via facebook