12.4 C
Medemblik
15 juli 2020 03:51
Medemblik Actueel.

Programma Open Monumentendag Medemblik bekend

Medemblik – Het programma van de Open Monumentendag op zaterdag 13 september is rond. In Medemblik gaan op 46 adressen de deuren open en zijn er 24 activiteiten.Naast deze 46 monumenten en musea,  waar u gratis een kijkje kunt nemen, is er keus uit maar liefst 24 activiteiten.

station twisk‘Op reis’ is het thema van de Open Monumentendag 2014. Gaat u mee ‘op roet’ door onze mooie gemeente? Stap op zaterdag 13 september op de fiets of in de auto en ontdek bijzondere gebouwen en fraaie routes. Ook kunt u zich laten rijden! De stoomtram vervoert u gratis van Twisk via Opperdoes naar Medemblik en weer terug. En in Wervershoof staat de paardentram van Piet Kuin klaar voor ritten vanaf molen De Hoop via het raadhuis naar de boerderij van Neefjes aan de Bangert en Poldermuseum Het Grootslag in Andijk, vice versa. Twee unieke kansen om landschap en dorpen eens van een andere kant te bekijken.

Veel historische verenigingen en stichtingen organiseren (foto)exposities over vervoer uit vroeger tijd. Ons comité is blij met deze initiatieven. De mini-tentoonstellingen staan opgesteld in of bij kerken, boerderijen en cafés.
Ook particulieren zetten hun rijtuigen en koetsen ‘te kijk’ en zorgen zo voor een prachtig plaatje bij een monumentaal gebouw.

Deuren staan open, neem een kijkje, keus genoeg: 46 adressen met maar liefst 24 activiteiten.

 

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?