Plofkraken regio West-Friesland enorm gedaald

West-Friesland – Het aantal plofkraken is in de eerste helft van dit jaar enorm gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) woensdag. De dalende trend wordt daarmee volgens de NVB doorgezet. 

De politie werkt bij de opsporing van de verdachten samen met de banken en het Openbaar Ministerie. Die samenwerking is volgens het hoofd veiligheidszaken van de NVB Yvonne Willemsen ‘essentieel’. “Op die manier kunnen er ook de komende tijd arrestaties blijven volgen.”

Ze laat verder weten blij te zijn met de daling van het aantal plofkraken, maar zegt te blijven investeren in ‘nieuwe en toekomstbestendige maatregelen’ om kraken te voorkomen. “Criminelen zullen het blijven proberen.”

Banken investeren tientallen miljoenen euro’s in maatregelen om een plofkraak te laten mislukken en het geld onbruikbaar te maken waardoor de kans op buit kleiner wordt. De kraken veroorzaken veel schade aan gebouwen en geldautomaten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.