Hooidag Ecoproject bij IVN West-Friesland

West-Friesland – Kom een keer helpen en ontdek hoe leuk het is om samen een hooiberg te maken. Zaterdag 16 augustus is de jaarlijkse IVN-hooidag in het Ecoproject van het Streekbos. IVN West-Friesland ontvangt de hooigasten om 8.30 uur met koffie in het Streekbos Paviljoen te Bovenkarspel en start om 9.00 uur. Deelnemers, graag opgave vooraf bij Louis van Wegen per telefoon 06 46896016 of per mail l.van.wegen@ivn-westfriesland.nl

Hoe meer hoe beter
Het is redelijk licht werk dat met een groep van 10 mensen binnen een paar uur is gepiept. Natuurlijk is er ook ‘een natje en droogje’. Medewerkers van het Recreatieschap Westfriesland maaien een week vooraf de kruidachtige vegetatie. De harken en draagberries worden beschikbaar gesteld door Landschap Noordholland. Na afloop wandelen we door het hele Ecoproject om de resultaten te zien die de vorige werkdagen hebben opgeleverd. Bij de maandelijkse inventarisatie is vastgesteld dat de plantenvariatie toeneemt en dieren er ook baat bij hebben.

Details

  • Waar: Streekbos Paviljoen,Veilingweg 21a Bovenkarpel
  • Wanneer: Zaterdag 16 augustus 2014
  • Hoe laat: 08:30 uur