Update – Politie arresteert Wervershoofse Outlaw Motorcycle Ganglid wegens diefstal

Heerhugowaard – Zondag rond 20.00 uur hebben agenten in Opmeer vier mannen aangehouden die verdacht worden van het stelen van de sleutels van een graafmachine.

Een oplettende bewoner zag dat vanaf de James Wattstraat in Heerhugowaard de sleutels van een graafmachine werden weggehaald door een groep mannen. Zij gingen er in een voertuig vandoor. Agenten vonden na een zoekslag in de omgeving het voertuig met daarin de verdachten. Het gaat om een 21-jarige man uit Obdam, een 26-jarige man uit Hensbroek, een 21-jarige man uit Wervershoof en een 21-jarige man uit Opmeer. De laatste twee zijn leden van een Outlaw Motorcycle Gang. Bij de verdachten zijn verschillende sleutelbossen aangetroffen. De politie onderzoekt of zij ook de sleutels van de betreffende graafmachine bij zich hadden. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Outlawbikers

De meeste leden van motorclubs zijn normaal geïntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gang, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde ‘outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (OM, gemeenten etc.). Het is bekend dat individuele leden van dergelijke gangs betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten. Al sinds 2011 nemen politie en justitie dat uiterst serieus, daarin gesterkt door de Minister van Justitie.

Update: Lid motorclub aangehouden op verdenking diefstal gereedschap uit busjes

Opmeer – Dinsdagmiddag heeft de politie een 21-jarige man uit Opmeer aangehouden op verdenking van het inbreken in bedrijfsbusjes en diefstal van gereedschap.

De politie kreeg meldingen van alerte getuigen kort na een aantal inbraken bij bedrijfsbusjes in de omgeving van Opmeer. Vannacht werd ingebroken bij een bedrijfsbus in Nibbixwoud. Eerder deze week is bij nog eens vijf bedrijfsbussen in onder andere Benningbroek, Opmeer en de Weere ingebroken. De politie stelde een onderzoek in en heeft dinsdag rond 13.00 uur een 21-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij is lid van een Outlaw Motorcyclegang.

Bij de verdachte troffen de agenten een grote hoeveelheid gereedschap aan in en rondom zijn woning. Van een stuk professioneel gereedschap is al vastgesteld dat het van diefstal afkomstig is. De politie onderzoekt de herkomst van het andere gereedschap dat is aangetroffen en of dit gereedschap afkomstig is van de eerder deze week gepleegde inbraken bij bedrijfsbussen. De politie roept daarnaast gedupeerden van diefstal van gereedschap op altijd aangifte te doen bij de politie. Op die manier kunnen de gestolen goederen weer worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaren. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie onderzoekt of er meer verdachten betrokken zijn bij de inbraken in bedrijfsbusjes.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.