HHNK en PWN vervangen lange watertransportleidingen Westfrisieaweg N23 (video)

West-Friesland – Wie langs de N23 Westfrisiaweg rijdt ziet het direct: imposante lange gietijzeren en stalen leidingen. Leidingen die zowel drinkwater als vuil afvalwater transporteren. De huidige leidingen worden momenteel vervangen. Samen met PWN gaat het Hoogheemraadschap een rioolpersleiding van Nodulair gietijzer, een watertransportleiding en twee ruwwatertransportleidingen verleggen. Deze vier transportleidingen bevinden zich rondom de nieuwe N23 Westfrisiaweg. Ze dienen bovendien op een andere locatie te komen in verband met de aanleg van de N23 Westfrisiaweg.

Laagste kosten

Voor de aanleg van deze leidingen hebben waterpartners HHNK en PWN de handen in elkaar geslagen om in één keer, tegen de laagst mogelijke kosten en minste overlast voor de omgeving, de klus te klaren. De aannemerscombinatie BAM Nelis De Ruiter bv, Ooms Construction en Dura Vermeer voert het werk uit.

Technische details

De betrokken partijen voeren samen de volgende werkzaamheden uit:

  • HHNK: 1 afvalwatertransportleiding die bestaat uit 3100 meter gietijzeren buizen met een diameter van 900 mm. Dit is inclusief wegkruisingen van de bestaande Westfrisiaweg, de Rijweg, Noorderboekert en talloze watergangen.
  • PWN/WRK: 2 WRK (Watertransportmaatschappij Rijn-Kennemerland ) leidingen met een diameter van 1400 mm staal en een lengte van 2000 meter dat voorgezuiverd water transporteert naar het duingebied. Na het infiltreren vinden er nog enkele zuiveringsstappen plaats waarna het water gedistribueerd kan worden als betrouwbaar drinkwater.
  • PWN: 1 stalen drinkwaterleiding naar Hoorn van 2000 meter lengte en een diameter van 700 mm.

Planning

Op 29 september 2014 moet de rioolpersleiding klaar zijn, zodat het aangesloten kan worden op het bestaande leidingennet. In november 2014 moet de watertransportleiding gereed zijn en in maart 2015 de ruwwaterleidingen. Met PWN doen we er alles aan om de werkzaamheden zonder storingen in de aanvoer en afvoer van water uit te voeren.

Ontwikkeling N23 Westfrisiaweg

Samen met het PWN voert het Hoogheemraadschap deze werkzaamheden uit als voorbereiding op de aanleg van de N23 Westfrisiaweg in Noord-Holland van Alkmaar naar Zwolle, via Enkhuizen. De provincie Noord-Holland realiseert de N23 Westfrisiaweg in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Schermer, Koggenland, Opmeer, Medemblik, Hoorn, Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, PWN, het georganiseerd bedrijfsleven en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M).

De weg verbetert de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid in de regio en bevordert de economische structuur en werkgelegenheid. De uitvoering van dit project vindt plaats tussen 2013 en 2017.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.