Politie-onderzoek dodelijk quadongeval Andijk afgesloten

Andijk – De politie heeft het onderzoek naar de oorzaak van het dodelijk ongeval met een quad in Andijk afgesloten. Bij dit ongeval verloren 2 jongen inwoners van Andijk het leven toen zij met de quad tegen een brug aanreden. 

In opdracht van het Openbaar Ministerie is door verkeersspecialisten en medewerkers van de forensische opsporing van de politie is een uitgebreid en grondig onderzoek ingesteld naar de mogelijke toedracht en oorzaak van dat ongeval, schrijft De Andijker op haar website.

Uit dit onderzoek bleek dat het een eenzijdig verkeersongeval betrof waarbij de Quad in aanraking was gekomen met de betonnen rand van de brug waarop de brugrailing was aangebracht. Een van de slachtoffers werd op het wegdek aangetroffen en het andere slachtoffer in het water.

Uit nadere analyse van alle sporen en uit verklaringen van getuigen heeft de politie niet vast kunnen stellen wie van de jongens op dat moment de bestuurder van de Quad was en wie de passagier. Het onderzoek naar het ongeval is door de politie afgesloten. De nabestaanden zijn hierover geïnformeerd.

Het dodelijk ongeval liet het dorp in shock achter, nog geen 2 weken daarvoor waren er al 2 branden waar van 1 in een zeer populaire kroeg. Burgemeester Frank Streng had het over een ‘Zwarte deken over Andijk’.  Bij de uitvaart van beide jongens was het dorp massaal uitgelopen en hing overal de vlag halfstok.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.