3.7 C
Medemblik
17 januari 2021 09:11
Medemblik Actueel.

Wesfriese tuinders en veeboeren getroffen door Russisch boycot

Andijk – De bollen- en sierteelt lijken voorlopig de dans te ontspringen, maar verder zullen alle agrarische sectoren de gevolgen gaan merken van de Russische boycot van land- en tuinbouw producten. Dat zegt voorzitter Nico Verduin van de LTO Noord-Holland.

Van regioverslaggever @MHTrompert

Verduin heeft zelf melkschapen in Andijk en exporteert niet naar Rusland. Persoonlijk verwacht hij daarom geen problemen. Maar vooral de zuivelsector gaat hard getroffen worden. Net als veel andere op Rusland gerichte bedrijven. LTO is het roerend eens met de sanctiemaatregelen van Nederland tegen Rusland, maar verwacht uiteindelijk wel compensatie voor zwaar getroffen ondernemers.

Reageren via facebook