13.1 C
Medemblik
24 mei 2020 04:55
Medemblik Actueel.

Voedselbank West-Friesland weet wel raad met overschot groente en fruit

Medemblik – Als tuinders en boeren door de Russische boycot een overschot hebben aan groente en fruit, willen de voedselbanken dat wel gedoneerd krijgen. Dat heeft bestuurslid van Voedselbanken Nederland Monny Querido vrijdag gezegd op BNR.

Eten is om op te eten en niet om weg te gooien“, aldus de voormalige topman van Super de Boer. Volgens hem zijn donaties makkelijk te regelen zijn met de 150 voedselbankfilialen. “Ze zijn ontzettend blij als daar een telefoontje komt, want er is gewoon ontzettend veel behoefte aan goed voedsel. En groente en fruit ís goed voedsel natuurlijk.

De suggestie van de voedselbanken is geen oplossing voor de financiële strop die de boycot de sector bezorgt. De voedselbanken geven namelijk geen vergoeding voor gedoneerd voedsel.

Brancheorganisaties voor de tuin- en landbouw en transport pleiten voor een steunfonds. Staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA), verantwoordelijk voor landbouw, doet momenteel onderzoek naar de impact van de schade. Daarna wordt gekeken hoe de schade eventueel kan worden gecompenseerd.

Reageren via facebook