Wervershoofse Tessa Neeftjes 2e plaats tijdens juniorenkoers Chaam

Tessa Neefjes dichtbij winst
Tessa Neefjes dichtbij winst

Wervershoof – De vrouwenploeg van West-Frisia blijft onder stoom. Donderdag kwam Tessa Neefjes dichtbij haar eerste seizoenzege. De Wervershoofse spurtte in de juniorenkoers van Chaam naar de tweede plaats.

Maandag noteerde de jonge Mabo-Enra-renster ook al een negende stek in de vrouwenkoers van de Ronde van Duizel. Neefjes finishte toen direct in het spoor van haar clubgenote Eva Buurman. Ook Nina Buijsman was deze week al succesvol. De jonge Bovenkarspelse reed dinsdag al naar een vierde plaats in de tweede rit van de Asser Jeugdtour.
 
Vriend bevestigt talent
De West-Frisia clubrit kreeg gisteravond een zeer jonge winnaar. De pas achttien jarige Jesse Vriend ging op het snelle clubrondje in Bovenkarspel met de zege aan de haal. De Hoogkarspelder liet in de slotronde elite-renner Tino Haakman en klassementsleider Nick Lennings achter zich.
De achttiende clubrit kreeg een vreemd koersverloop. Telkenmale trokken aanvallers op avontuur. Een stilvallend peloton leek vervolgens de zege te geven aan de vluchters, waarna toch weer gezamenlijk de achtervolging werd ingezet. Enkhuizer Nico Leijen zorgde veelvuldig voor de aanvallende impulsen. De veertiger moest echter steeds het hoofd buigen voor de samengebalde krachten uit het peloton. 
In de slotfase was het de beurt aan Nick Lennings en Vriend. Het duo kreeg al snel een twintigtal seconden voorsprong.

Vanaf het ingaan van de tien laatste ronden leek het peloton leek naderbij te sluipen, maar voor Haakman ging het niet snel genoeg. De Enkhuizer trok alleen in de achtervolging en vond met nog twee ronden voor de wielen aansluiting. Uit vrees voor de rappe Lennings, trok Vriend in de slotronde ten aanval. De zet van bleek de juiste. De jonge Sportklasse-renner, vorige week al vierde, snelde naar zijn eerste zege op het clubparcours. Haakman volgde even later als tweede voor een leeggereden Lennings, die zijn leidende positie in het klassement verstevigde. De spurt van de achtervolgers werd een prooi voor Roy Lennings voor zijn Enkhuizer plaatsgenoot Henk-Jan Buis. 
Tessa Neefjes greep de winst in de B-klasse en naderde met haar overwinning klassementsleider Mike Hooiveld.

Uitslag:

 1.  Jesse Vriend (Hoogkarspel)
 2.  Tino Haakman (Enkhuizen)
 3.  Nick Lennings (Enkhuizen),
 4.  Roy Lennings (Enkhuizen)
 5.  Henk Jan Buis (Enkhuizen)
 6.  Toine Groot (Hem)
 7.  Ruud Appelman (Midwoud)
 8.  Nico Leijen (Enkhuizen)
 9.  Chris Harder (Bovenkarspel)
 10.  Tom de Vaal (Bovenkarspel)

Stand:

 1.  Nick Lennings (Enkhuizen) 142,3
 2.  Tino Haakman (Enkhuizen) 129,3
 3.  Jaap Dudink (Andijk) 126,3,
 4.  Roy Lennings (Enkhuizen) 126,1
 5.  Kasimir den Hertog (Enkh.) 91,1
 6.  Nico Leijen (Enkhuizen) 91
 7.  Toine Groot (Hem) 73
 8.  Ger v/d Wal (Hoogkarspel) 71,
 9.  Henk Jan Buis (Enkhuizen) 67
 10.  Ruud Appelman (Midwoud) 65

B-klasse:

 1. Tessa Neefjes (Wervershoof)

Stand:

 1.  Mike Hooiveld (Andijk)
 2.  Tessa Neefjes (Wervershoof)
 3.  Nina Buijsman (Bovenkarspel) 4. Eva Buurman (Wervershoof)

Via : De Binding