PVV stelt vragen over ‘De Ambtenaar’. Overlast wordt groot probleem

Medemblik – De perikelen met ‘De Ambtenaar’ in de Wieringermeer wordt meer en meer een kolderiek gebeuren. De provincie heeft al hun fiat gegeven aan Hollands Kroon om nog meer van dit soort gedrochten op de grens met de gemeente Medemblik en de gemeente Opmeer te plaatsen waarbij met 2 dichte oren is geluisterd naar de actiegroepen die tegen komst van dit soort megawindmolens zijn. 

Problemen groter dan gedacht

PVV-statenlid D. van der Sluijs zegt dat hij Gedeputeerde Staten om opheldering heeft gevraagd over deze problemen. Eind mei stuurde gedeputeerde Jaap Bond een memo rond over turbines waarvan overlast is gemeld. Hierbij zijn alleen de meldingen meegenomen die de provincie zelf heeft binnengekregen en niet de klachten van Omwonenden, actiegroepen en belangenorganisaties.

Uit informatie van de stichting Windmolenklachten blijkt nu dat het aantal problemen vele malen groter is.  De meeste klachten komen oa van de ‘De Amtenaar’ en het ECN Testpark in de Wieringermeer. De PVV wil van GS onder meer weten waarom zij denkt dat niet alle klachten worden gemeld. Ook vraagt de partij zich af waarom overlast van een turbine niet objectief te meten valt en of er geen vaste criteria voor zijn.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.