12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 01:29
Medemblik Actueel.

Medemblikse meiden rijden Carbagerun 2014 – ruim 4000 km in 6 dagen.

1Medemblik – Ga er maar aanstaan. Met een nieuwe auto is 4000 km rijden in maar 6 dagen al een hele onderneming, onze heldinnen uit Medemblik,  Louisa Heddes en Irene Gebuijs deden dit in een auto die maar 500 euro heeft gekost. 

De Carbagerun is een toertocht van 5 dagen waardoor je door 7 landen gaat, in een auto die niet  jonger mag zijn dan 1997 en niet meer mag kosten dan €500,- Dit jaar was de start in Erm het Ermerstrand. Er deden 600+ auto’s mee. 1800 deelnemers waarvan 91% man en 10% vrouw.

  • Dag 1 Erm Nederland -Chemnitz Duitsland
  • Dag 2 Chemnitz Duitsland- via Tjechie naar Katowice Polen
  • Dag 3 Katowice Polen- Liviv Oekraïne
  • Dag 4 Lviv Oekraïne – via Polen naar Nitra Slowakije
  • Dag 5 Nitra Slowakije – via Oostenrijk en Tjechïe naar Eging am See Duitsland

Wij vroegen de dames om in hun eigen bewoording te vertellen hoe de trip was verlopen. 

De route was super! Je ga bijna alles binnendoor en zie zoveel onwijs mooie plekjes!

Vaak heel verwarrend omdat je ff niet weet welke taal je moet praten omdat je soms wel door 3 landen op een dag gaat. En superleuk omdat je regelmatig in konvooi rijd.

Iedereen foto’s maakt van de auto’s. De een nog gekker dan de ander, en de ander weer vreselijk mooi! Bijna allemaal voorzien van extra toeters, luchthoorns, verlichting, rookmachines, of je kan het zo gek niet bedenken, iemand heeft het.

Mensen in de dorpen langs de weg staan om te zwaaien, je ziet dat immers niet elke dag dat er ruim 600 gepimpte en gekleurde auto’s langs je huis rijden. En zéker niet in de minder rijke landen zoals Slowakije of de Oekraïne.

Je slaap met bijna iedereen op zgn Carbagerun campings, iedereen voelt zich weer jong, gek en onbezorgd. En eigenlijk doen alle leeftijden mee, van 20 tot, de oudste is 94!! Dus speciaal gemaakt voor ons. Elke avond is het feest, bier en muziek, gezellig en heel gemoedelijk. Er is werkelijk waar nog nooit een vechtpartij geweest. Het kan dus wel!

’s morgens krijg je de route mee en kan als je wilt opdrachten onderweg doen. Daar krijg je weer punten voor en dan kan je een prijs winnen. Net als je een pechprijs en originaliteitsprijs kan winnen. 

Wij hadden onderweg ook nog pech, de auto stotterde al een tijdje en opeens toen we bij een pomp in Duitsland waren wou hij niet meer aan.

Kijk en dan komt de “broederschap” onderling om de hoek. Opeens staan er wel 15 mannen om je auto om te helpen, echt top! Iedereen helpt iedereen waar hij maar kan.  Maar helaas kon niemand de auto uitlezen. Dus de ANWB gebeld en binnen een half uur kwam de Duitse versie de ADAC ons helpen. Hoofdrelais was stuk. Doorgelust en rijden maar weer 🙂

De totale aantal kilometers die we gemaakt hebben zijn 4160 km van deur tot deur zeg maar, in 6 dagen. Er gaat best veel geld inzitten, de auto, op pimpen, de benzine, onderhoud, campings, eten, inschrijving, enz enz… Dus we vinden het superleuk als de mensen voor slechts 1 tientje ons vriendje willen worden! En onze Facebook pagina te ‘liken’ zodat je op de hoogte blijf van hoe en wat… U kunt uw vrijwillige bijdrage overmaken op:
I.Nijman Medemblik  NL39 ABNA 0973585269  Dat zouden we súper vinden!

Foto overzicht van de dames tijdens de Carbagerun 2014, voor alle foto’s kijk op de facebook pagina van de 2 meiden. 

[wppa type=”slideonlyf” album=”121″ size=”auto”]Any comment[/wppa]

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?