20.3 C
Medemblik
22 mei 2020 17:33
Medemblik Actueel.

Hennepkwekerij aan het Middenerf Abbekerk geruimd

Abbekerk – Op maandag deed de politie onderzoek in een woning aan het Middenerf in Abbekerk. Ter plaatse werden twee personen aangehouden op verdenking van de teelt van hennep.

In de woning trof de politie in vier verschillende ruimtes hennepkwekerijen aan. In de ruimtes werden stekken gekweekt vanuit moederplanten. In totaal stonden er 667 moederplanten en 3086 stekken. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. Doordat de stroom buiten de meter werd afgetakt ontstond een brandgevaarlijke situatie.

De politie nam de planten en de bijbehorende apparatuur (lampen, transformatoren, pompen e.d.)in beslag. Ter plaatse hield de politie een 61-jarige man en een 57-jarige vrouw aan. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Reageren via facebook