Medemblik Actueel.

Algemeen

Nu al 100 gebruikers ‘Beeldzorg’ bij De Omring

Medemblik –  Eind 2013 is beeldzorg gestart in Enkhuizen. In Den Helder is inmiddels de 100e klant aangesloten. Het doel is om dit jaar zeker 250 cliënten in verschillende gemeentes in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland bekend te laten maken met beeldzorg.

eilig gevoel

Beeldzorg is zorg via een iPad. Via het beeldscherm maakt onze thuiszorgmedewerker contact met cliënten thuis. Medewerkers en cliënten kunnen elkaar zien en spreken. Via beeldzorg helpen de thuiszorgteams cliënten bij de zorg waarvoor zij niet letterlijk in huis aanwezig hoeven te zijn. Bijvoorbeeld controle op het innemen van medicijnen, wondcontrole en contact voor en na het douchen als iemand erg onzeker en bang om te vallen is. Cliënten kunnen hierdoor langer zelfstandig thuis wonen en meer zelf de regie over hun leven houden.

Extra voordelen

Cliënten krijgen de iPad in bruikleen en kunnen naast beeldzorg ook gratis beeldbellen en e-mailen met familie of vrienden. Dit is een gemakkelijke manier om contacten te onderhouden. Ook is het eenvoudig om een foto te maken en te versturen. Of een gemiste TV-uitzending te bekijken.

Stapsgewijs oefenen

We geven de iPad in bruikleen aan onze cliënten. Dit gebeurt via de zorgcoördinator van de cliënt. De zorgcoördinator geeft uitleg over het gebruik en het doel van de iPad. Stapsgewijs oefenen cliënten en medewerkers met de speciale app die voor beeldzorg is ontwikkeld om vertrouwd te raken met beeldzorg. De app is ontwikkeld door Focus Cura, die veel ervaring heeft met beeldzorg. Mocht een cliënt nog niet over internet beschikken, dan zorgt Ziggo daarvoor.

Reageren via facebook