Burgemeester helpt inbraak voorkomen (video)

Medemblik – Met oranje hesjes en een opvallende stand trekt het ‘stop woninginbrakenteam’ al vroeg op de markt de aandacht. “Is uw huis goed beveiligd tegen inbraak, denkt u? Wilt u daar misschien wat meer informatie over?” Burgemeester Frank Streng helpt een ochtendje mee. “Het is belangrijk om mensen bewust te maken. Voorkomen is altijd beter dan genezen.”

Het ‘stop woninginbrakenteam’ komt met speciale buurtauto’s in de regio. Ze staan niet alleen op markten maar gaan ook de wijk in, juist als er daarvoor is ingebroken. “Als mensen geconfronteerd worden met dat een inbraak zomaar kan gebeuren, staan ze open voor advies en informatie”, legt burgemeester Frank Streng uit. Hij en zijn collega-burgemeesters zetten met deze aanpak (dat onderdeel is van een inbraakpreventiecampagne waar we in het najaar meer van horen) in op preventie.

Het past binnen de plannen van niet alleen de gemeenten maar ook de politie en het rijk om meer aandacht te krijgen voor het voorkomen van woninginbraken. “Want je kunt je huis op een simpele manier onaantrekkelijk maken voor een inbreker.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.