15.555 bezoekers voor zwembad De Weid in Andijk

 Inge Bruin was de gelukkige
Inge Bruin was de gelukkige

Andijk – Het gaat goéd met zwembad De Weid! In 2013 werd het zwembad voor het eerst gedraaid met de hulp van vrijwilligers en kon begin augustus de 12.500e bezoeker worden gefeliciteerd. Vorige week -einde juli- kon De Weid de 15.555e bezoeker in 2014 feliciteren! Inge Bruin was de gelukkige en won een gratis zwemabonnement voor volgend jaar.

Voorzitter Elwin Houwen is blij met de resultaten. “Dat we nu al een paar duizend bezoekers extra hebben is fantastisch. Natuurlijk helpt het weer, maar we merken dat de investering in de nieuwe glijbaan en de aanpassingen van het complex erg worden gewaardeerd. De sfeer is prima en iedereen helpt daar ongemerkt aan mee. Bezoekers, de vrijwilligers in de kiosk, de toezichthouders, de mensen voor het onderhoud, iedereen draagt bij aan het voortbestaan van dit leuke bad”. Maar vooral is Houwen trots op de lesprogramma’s,schrijft De Andijker op haar website.

In de nabije toekomst wil de gemeente Medemblik nu nog eigenaar van het zwembad deze overdragen aan de Stichting Vrienden van De Weid. Voorzitter Elwin Houwen zegt hierover tegen De Andijker het volgende, “Uiteindelijk natuurlijk een centenkwestie. Eigenaar blijven is voor Medemblik duurder dat overdragen van de zorg voor de gebouwen, technische installaties en terrein aan onze stichting. Medemblik moet zich wel realiseren dat we een club van vrijwilligers zijn die het zwembad runnen omdat we vinden dat het een functie in de maatschappij heeft. Eigenaar zijn van een complex van duizenden vierkante meters met tonnen aan installaties en gebouwen met zorg voor veiligheid, onderhoud en exploitatie is andere koek, Daarover zullen we goede afspraken met Medemblik moeten maken” aldus de vrijwilligers.”

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.