Aziatische restaurants West-Friesland beleven toptijden

all you can eatMedemblik – Crisis in Nederland, maar behalve voor de Aziatische restaurants en de ‘All you can eat’ restaurants in West-Friesland. Zagen de restauranthouders in West-Friesland de toestroom van klanten met tientallen procenten dalen de Aziatische restaurants zagen een stijging van vele procenten. 

Wokken

Grote stijger on de restaurants zijn de ‘All you can Eat’ restaurants zoals Wok Palace in Nibbixwoud. Voor 1 prijs je onbeperkt vol eten blijkt een grote hit te zijn in West-Friesland. Wok Palace ziet de bezoekers uit heel West-Friesland en zelfs daar buiten komen. Vooral de weekenden is het soms erg druk kregen wij te horen van het management. Maar ook he soms grote prijsverschil tussen de Aziatische restaurants en dan vooral de ‘all you can eat’ restaurants en de overige restaurants is soms erg groot wat voor velen genoeg reden is om naar een Aziatisch restaurant te gaan.

Kok probleem

De stijgende toeloop van klanten blijkt ook een minpunt te hebben, de Aziatische restaurants in West-Friesland kunnen niet aan genoeg koks komen mede door de strenge eisen die Nederland stelt om de toestroom Aziaten enigszins in de hand te kunnen houden. In Hoorn moest door dit probleem al een zeer goed lopend Thais restaurant de deuren sluiten omdat er niet genoeg keukenpersoneel aanwezig was om de klanten te bedienen.

Om nu dit probleem op te vangen gaan de Aziatische restaurants in Nederland samen met de Regio College’s een speciale opleiding opzetten om aan genoeg koks te kunnen komen.

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.