Personeel Hema moet zelf de pauzes betalen

hemaMedemblik – Winkelketen Hema, met oa winkels in Medemblik en Wervershoof, heeft besloten om niet langer de korte pauzes door te betalen. Door deze beslissing moet het financieel herstel een handje worden geholpen. 

De HEMA verdedigt de maatregel door er op te wijzen dat concurrenten ook niet doorbetalen bij pauzes. “De huidige regeling is niet marktconform”, zo staat in de instemmingsaanvraag. Het voorstel is om het personeel langere diensten te geven, om aan hetzelfde aantal werkuren te komen.

Niels Suijker van FNV Bondgenoten zegt in Het Financieele Dagblad tegen het voorstel te zijn. “Het komt erop neer dat mensen twee tot vier uur per week meer gaan werken voor hetzelfde loon.” Dat meer winkeliers niet doorbetalen in de pauzes van hun personeel vindt hij geen argument. “Ik kan ook een lijstje maken met bedrijven in de branche waar de pauzes wel worden betaald.”

HEMA legt in de brief uit dat de maatregel nodig is om de ‘weg naar herstel door te zetten’. De winkelketen investeert momenteel fors in de ombouw van alle winkels. Pas later dit jaar worden hierover meer mededelingen gedaan, aldus het FD.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.