Werkovereenkomst tussen voedselbanken en de Islamitische Stichting Nederland

Medemblik – De voorzitter van de Islamitische Stichting Nederland dhr. Prof. Mustafa Ünver heeft op 8 juli te Den Haag een cheque overhandigd aan dhr. Leo Wijnbelt voorzitter van Voedselbanken Nederland. Omdat door toenemende armoede in Nederland steeds meer mensen gebruik maken van de voedselbank heeft de Islamitische Stichting Nederland (I.S.N) besloten om zowel geld te doneren aan Voedselbanken Nederland als ook I.S.N. haar achterban op te roepen voedsel te doneren.

Een van de essentiële grondslagen van de Islam is dat je te allen tijde aan je naaste moet denken en daar waar nodig hulp bieden. Deze hulp wordt geboden zonder onderscheid te maken in afkomst, religie etc.

I.S.N. vindt dat zij niet onverschillig om mag gaan met de toenemende armoede in Nederland. Juist een instantie als de voedselbank is enorm belangrijk en verdienen de nodige aandacht.
Voedselbanken Nederland is verheugd met dit initiatief van I.S.N. Voedselbanken Nederland is een humanitaire instelling en maakt geen onderscheid in afkomst of religie.

Het klantenbestand van de voedselbanken is een afspiegeling van de samenleving. Door het almaar groeiende aantal klanten is Voedselbanken Nederland voortdurend opzoek naar andere bronnen om meer voedsel en geld binnen te krijgen om ervoor te zorgen dat iedereen, die aan de toekennings criteria voldoet, wekelijks een voedselpakket kan krijgen.

Voedselbank West-friesland

In West-Friesland maken op dit moment ruim 600 gezinnen dankbaar gebruik van de voedselbank. Maar om dit te kunnen blijven voortzetten heeft de voedselbank donateurs nodig want zelfs bij de voedselbank is het geen vetpot. Apparatuur moet vervangen worden, huur/gas/water/licht en verzekeringen moeten betaald worden.  En voor maar een paar euro per maand kunt u al donateur worden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.