14.3 C
Medemblik
27 september 2020 06:55
Medemblik Actueel.

Waarschuwing voor blauwalgen Vooroever Medemblik

Medemblik – Er is een waarschuwing uitgegeven voor het Vooroeverstrand bij Medemblik.  Op 2 plekken is een verhoogde concentratie van blauwalg gevonden. Tussen 1 mei en 1 oktober (het badseizoen) worden de officieel aangewezen zwemplekken regelmatig onderzocht op verontreinigingen. 

Blauwalgen

Als u in aanraking komt met blauwalgen of als u die bij het zwemmen binnenkrijgt, kunt u last krijgen van irritaties aan uw ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en zelfs grotere gezondheidsproblemen. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen, spoelt u zich dan goed af onder de douche (douchen is altijd een goed idee na zwemmen in oppervlaktewater).

Blauwalgen zijn eigenlijk geen algen of wieren. Het zijn bacteriën. Een andere naam ervoor is cyanobacteriën. Ze leven van licht, koolstofdioxide en voedingsstoffen in het water. Als er veel voedingsstoffen in het water zitten, kan dat een blauwalgenbloei veroorzaken. Tijdens een bloei kunnen de vele blauwalgen een drijflaag vormen. Doordat de onderkant van de drijflaag afsterft, komen gifstoffen (toxines) in het water terecht. Niet alle blauwalgen maken toxines aan

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?