Faillissement Kinderopvangbedrijf Estro hakt er zwaar in bij de werknemers

Medemblik – Verschillende medewerkers van het failliet verklaarde kinderopvangbedrijf Estro krijgen van hun nieuwe werkgever slechtere arbeidsvoorwaarden voorgeschoteld. Dat stelt Abvakabo FNV op basis van meldingen van leden. Volgens de bond moet de nieuwe eigenaar de arbeidsvoorwaarden overnemen.

In de nieuwe contracten die de medewerkers krijgen voorgeschoteld van Smallsteps, dat het overgrote deel van Estro overnam, zouden bijvoorbeeld overuren niet meer worden uitbetaald. Bij andere overnamepartijen zouden medewerkers minder uren krijgen en zouden vaste krachten tijdelijke contracten krijgen aangeboden.

Volgens de vakbond moeten de arbeidsvoorwaarden worden overgenomen, doordat bij de overname van de delen van Estro sprake is van een overgang van onderneming. “Als de kinderopvangorganisatie niet op dit verzoek ingaat, overweegt de bond juridische stappen te nemen”, laat Abvakabo weten. De vakbond heeft een meldpunt geopend voor alle medewerkers van Estro, ook niet-leden.

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.