11.9 C
Medemblik
27 mei 2020 08:43
Medemblik Actueel.

Einde weekmarkt Medemblik inzicht?

Medemblik – Er komen ook steeds minder mensen naar de weekmarkten. Minder kooplustigen betekent weer minder kooplieden en zo zit de markt in Medemblik in een vicieuze cirkel. Het zal niet makkelijk worden om hieruit te komen. Jongeren hebben geen tijd voor een markt en ook komen er steeds minder marktkooplui.

Maandag is dan nog eens een slechte dag, maar verplaatsing naar bijvoorbeeld zaterdag is ook niet de oplossing. De meeste kooplieden hebben dan al een andere markt. Zo dreigt een traditie, niet alleen in Medemblik, verloren te gaan.

In onze peiling over het mogelijk verplaatsen van de markt naar de zaterdag is de overgrote deel van de stemmers positief. Ons eigen onderzoek wijst ook uit dat er ook genoeg marktkooplui zijn die de zaterdagmarkt in Medemblik graag willen draaien.

Verslaggever Maarten Trompert ging op onderzoek uit.

Reageren via facebook