15.5 C
Medemblik
28 mei 2020 11:20
Medemblik Actueel.

Kom eens vogels kijken bij de waterberging Twisk

waterberging Twisk
waterberging Twisk

Twisk – De vogelkijkdag bij Twisk is inmiddels een mooie traditie. Bij de waterberging zijn altijd enorm veel vogels te zien. De vogeltrek die is begonnen zorgt voor extra drukte. Op hun reis naar het zuiden hebben vogels onderweg plekken nodig om uit te rusten en bij te tanken. De waterberging is zo’n locatie. Tussen grote groepen grauwe ganzen, wilde eenden en kieviten gaan we op zoek naar minder alledaagse soorten. Er is bijvoorbeeld kans op kemphaan, bosruiter, groenpootruiter en krombekstrandloper.

Bij de waterberging zijn ook regelmatig roofvogels te zien. Die zijn op zoek naar prooi en hier is vaak iets te halen. We gaan de lucht afzoeken naar een cirkelende buizerd, bruine kiekendief, sperwer of torenvalk. Ook kinderen kunnen op deze dag op een leuke manier kennis maken met de wondere wereld van de vogels! Deelname aan deze dag is gratis!

Het rijdende informatiepunt van Landschap Noord-Holland is de hele dag aanwezig.

Tijd: 10.00-16.00 uur.

Locatie: U rijdt vanaf Lambertschaag in oostelijke richting over de N239 en slaat direct na de waterberging rechtsaf de Noorderweg in. Na enkele honderden meters vindt u aan uw rechterhand het fietspad met parkeerplaats. Parkeer hier uw auto en loop het fietspad af tot u ons ziet staan. Eventueel kunt u ook parkeren aan het einde van de doodlopende weg direct na de grasdrogerij van Lambertschaag. We treffen u graag bij het infobord op het fietspad aan de zuidkant van het terrein.

Kosten: Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.

Reageren via facebook