Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Mariska Huisman en Irene Schouten gaan voor de volle winst tijdens EK Skeeleren in Geisingen

Andijk – Met nog en paar dagen te gaan dan beginnen de Europese Kampioenschappen Inline Skaten in het Zuid Duitse Geisingen. Met deelnemers uit Nederland, Duitsland Hongarije, Italië, Spanje Denenmarken Zweden, Oostenrijk, Polen, Portugal Slovakia, België, Noorwegen, Zwitserland.

19 nationaliteiten, 273 deelnemers, en ca. 140 masters (er kan nog meer bij)zullen komende dagen aan de start verschijnen in Geisingen de masters rijden alleen de Marathon. De jun B–A en Senioren komen in actie op de piste en op de weg maar ook tijdens de marathon.

Nederland heeft een team van 29 rijders naar Geisingen gezonden, later zullen er voor de marathon nog 6 rijders worden toegevoegd. Nederland wil weer voor sterke prestaties gaan evenals als in 2013 tijdens het EK in Almere, daar behaalde het Nederlandse team vele medailles. Daar veroverden onze landgenoten liefst zeventien keer goud, vier keer zilver en tien keer brons.

Natuurlijk rijst de vraag wat kunnen de Nederlanders doen, wat kunnen we van hun verwachten waar zijn zij toe instaat tijdens dit toernooi, en tegen wie moeten zij het opnemen. En ding is zeker de weersomstandigheden hebben geen invloed op de piste wedstrijden. De baan in Geisingen is overdekt en super snel.

Senioren Dames en heren

De grootste groep rijders zijn de senioren 107 stuks waarvan 36 dames en 71 heren. Een sterk veld van rijders op deze EK. Nederland goede rijders geselecteerd voor dit EK bij de dames Manon Kamminga, Bianca Roosenboom, Irene Schouten, Lisanne Buurman en Elma de Vries komen op de weg en de baan in actie bij de senioren dames. Mariska Huisman en Sharon Hendriks komen op de marathon in actie. Bij de heren komen Ronald Mulder, Michel Mulder, Mark Horsten, Crispijn Ariëns, Luc ter Haar, Ruurd Dijkstra en Lars Scheenstra, Gary Hekman komt in actie bij het wegtoernooi en op de marathon, bij de marathon wordt hij bijgestaan door Niels Mesu, Rick Smit en Jan van Loon.

Via:Skeelernieuws

Reageren via facebook