Medemblik Actueel.

Evenementen Flora en fauna Videos

Loeiende koeien, blatende schapen en hinnikkende paarden tijdens de 105e editie landbouwshow Opmeer

[adrotate group="2"]

Opmeer – Koeien loeien, schapen blaten, paarden hinniken en konijnen springen Alle dieren staan klaar voor de kinderen in de vakantietijd 4 augustus is het namelijk de 105e editie van de landbouwshow in Opmeer: een Westfriese traditie binnen de Westfriese Omringdijk.

De eerste maandag van augustus is een begrip in Westfriesland, het is een dagje uit voor de hele familie. Een dag waarop verschillende dieren van hun mooiste kant worden geshowd. Een dag waarop de liefde voor het dier centraal staat, maar ook een dag met spectaculaire shows en veel vertier voor kinderen.

Programma

De hele dag door worden diverse keuringen gehouden, de mooiste koeien, kalfjes, schapen en geiten strijden om het kampioenschap van Opmeer. Er worden heel veel verschillende rassen geshowd, van Texelse schapen tot dwerggeiten, van vleesvee tot de Hampshire Downs schapen. De boeren staan al vanaf 5 uur s’ochtends de koeien te wassen en te borstelen om hen op hun mooist te showen!

Manege Warnaar treedt op met een spetterende show waarin alle facetten van de paardensport aan de orde komen. Er is een tuigpaardenshow, strijdwagenshow en marathon mennen show. En: in de hal stelt museumboerderij de Anloup

een prachtige expositie samen, dit keer met het thema radio/tv jaren ’50. Ook de kleindierkeuring is daar te bewonderen en de kinderen kunnen er knutselen en met Lego spelen.

Op ons 10 hectare grote terrein kunnen kinderen (van 6 t/m 12 jaar) in een speciaal circuit quad rijden. De kynologenclub laat weer zien hoeveel plezier eigenaar en hond aan elkaar beleven. De ganzenparade is er met eigenwijze ganzen die netjes in de pas blijven lopen.

Springende konijnen
Maar wel heel bijzonder is 1 programma-onderdeel van deze dag: de springende konijnen. De konijnen springen en hoppen over een hindernisbaan. De van oorsprong Duitse Andrea en Anja zijn de aanvoerders in Nederland op het gebied van konijnhoppen. In Duitsland is de sport al razend populair, er zijn daar duizenden konijnen die de sport ‘Kaninhop’ beoefenen. De sport is zo’n 20 jaar geleden in Zweden uitgevonden om de verveling bij konijnen tegen te gaan. Ze hoeven zo niet de hele dag stil te zitten in hun kooitje.

Reageren via facebook