Graven naar het verleden – Junior masterclass archeologie

NH – Op woensdag 30 juli en op woensdag 13 augustus organiseert ‘Huis van Hilde’ in het provinciehuis in Haarlem (Paviljoen Welgelegen) twee keer per dag een junior Masterclass Archeologie. Voor deze leerzame en creatieve activiteit kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar zich gratis aanmelden.

Er zijn op beide dagen nog plaatsen vrij!

De masterclass begint met een kort college over archeologie. Archeologen geven uitleg over hun werk. Hierna volgt een rondleiding door de tentoonstelling ‘Hierna(nog)maals’, waarbij een verbinding wordt gelegd tussen archeologisch materiaal en moderne kunst. Vervolgens mogen de deelnemers zelf iets nieuws maken met oude (door archeologen opgegraven) scherven en klei. De masterclass wordt georganiseerd door Archeoles.

Data en tijden

De masterclass vindt plaats op woensdag 30 juli en woensdag 13 augustus en start op beide dagen om 11:00 uur en om 14:00 uur. Het programma duurt anderhalf uur is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Locatie: Paviljoen Welgelegen, Dreef 3, Haarlem.

Aanmelden

Deelname is gratis. Inschrijven kan via info@huisvanhilde.nl en via www.facebook.com/huisvanhilde. Vermeld bij de inschrijving de datum, tijd het aantal personen en de leeftijd.

Huis van Hilde

Noord-Holland krijgt een nieuw archeologisch depot. Huis van Hilde, archeologiecentrum Noord-Holland, wordt in opdracht van de provincie Noord-Holland gebouwd in Castricum en gaat begin 2015 open. Alle archeologische vondsten en collecties die de provincie in de loop van decennia heeft verzameld worden er bewaard. De tentoonstelling in Huis van Hilde toont de archeologische geschiedenis van Neanderthalers tot en met de Tweede Wereldoorlog. De vaste tentoonstelling bestaat uit een aantal levensechte mensfiguren, waaronder Hilde en de Steentijdman van Mienakker. In de tentoonstelling staan veel nooit eerder getoonde archeologische topvondsten. Het centrum verzorgt ook educatieve activiteiten, tijdelijke tentoonstellingen en evenementen.

Meer informatie op www.huisvanhilde.nl.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.