Bezopen alcomobilist uit Lelystad maakt er een zootje van

Medemblik – Op donderdagavond hield de politie een 19-jarige man uit Lelystad aan op verdenking van rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie melding van getuigen die op de Nieuwstraat op een terras zaten. Zij hadden gezien dat een man in een geparkeerd staande auto weg probeerde te rijden. De bestuurder gaf veel gas, maar vermoedelijk doordat de handrem er nog op stond, kwam hij niet van zijn plaats. Toen de bestuurder dit mogelijk doorkreeg, zakte de auto steeds verder naar voren op de scheven parkeerplek en kwam steeds dichter bij de gevel van een restaurant terecht.

Omstanders haalde de man achter zijn stuur vandaan en trokken de sleutels uit het contactslot.

De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 695 ug/l. Omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben (regels voor een beginnend bestuurder). Hij blies derhalde bijna acht maal het voor hem geldende maximum. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.