Zaterdag 2 augustus ‘Bennevlietpoptocht’ op de Groote Vliet

Medemblik – Zoals wij vandaag al berichten mogen Vlietpop en het nieuwe evenement de ‘Bennevlietpoptocht’ nu wel gewoon doorgaan. Op zaterdag 2 augustus is het aanschuiven geblazen op de Groote Vliet.  Het programma ziet er als volgt uit: 

Het vertrek is rond 11 uur bij de ZuidWest hoek van de Vliet om deze dag een mooie vaartocht richting Benningbroek  te gaan maken. Aan het einde van de tocht zal het bekende ponton klaar liggen op de Groote Vliet om daar een soort van open podium te gaan houden. Het is dus vrij aan eenieder om iets op het ponton te gaan uitvoeren.

Vanuit de Koggeschuiten probeert de organisatie ook een aantal artiesten op het podium te krijgen. Deze dag kost niets want u verzorgt zelf u eten en drinken, zij willen jullie wel vragen om aan het einde van de dag een vrijwillige donatie te doen voor het ponton.  Want het ponton waar de Dou al jaren mee optreed op de Vliet lag bijna op de bodem van de Vliet. De bodem was letterlijk bereikt!

Hierop is besloten om het ponton weer op te knappen echter zijn de kosten dusdanig hoog uitgevallen dat dit voor de slechtste band van West-friesland niet meer op te brengen is. Er zijn wel al diverse toezeggingen gedaan m.b.t. donaties maar daarmee worden de kosten nog lang niet gedekt. Uiteraard wil de organisatie we nog jaren genieten van het ponton en daarom hebben zij  vanuit de koggeschuiten besloten om een “Bennevliettocht” te organiseren.  De vergunning voor Vlietpop op 3 augustus is inmiddels goedgekeurd door de gemeente. Het wordt dus een geweldig weekend.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.