3.8 C
Medemblik
29 november 2020 05:27
Medemblik Actueel.

Peuterspeelzaalwerk blijft behouden voor Andijk

Andijk – Het peuterspeelzaalwerk in Andijk blijft bestaan doordat in het kinderdagverblijf Andijk peuterarrangementen worden aangeboden. Door het faillissement van Estro ontstond een voor het speelzaalwerk een nieuwe situatie. Na gesprekken van de gemeente met diverse kandidaten die belangstelling hadden om het peuterspeelzaalwerk over te nemen, heeft het college besloten om de peuterarrangementen door Small Steps uit te laten voeren. Er is eerst een afspraak voor twee schooljaren vanaf 18 augustus aanstaande.

Wethouder Joset Fit: “We zijn heel blij dat er nu duidelijkheid is over het peuterspeelzaalwerk in Andijk. Dat is belangrijk voor de ouders en natuurlijk voor de kinderen. Het is fijn dat ze gewoon na de zomervakantie naar hun nieuwe plek kunnen.”

Britse kinderopvang organisatie

De Britse kinderopvang Smallsteps neemt ongeveer twee derde van de 3600 medewerkers over. Hierdoor kunnen 250 vestigingen open blijven en doorgaan onder de naam van de Britse organisatie. Achter Smallsteps zit de Britse investeringsmaatschappij H.I.G. Capital die al zo’n 30 jaar actief is in de kinderopvang. Uit een melding van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat H.I.G. Capital en de Estro Groep al op 1 juli een aanvraag voor de overname hebben gedaan.

Reageren via facebook