11.7 C
Medemblik
24 mei 2020 07:10
Medemblik Actueel.

Ook West-Friesland stond gisteren stil bij de MH17 ramp.

Medemblik –  Ook in West-Friesland werd stilgestaan bij de verschrikkelijke ramp met de MH17 boven Oekraïne. Opvallend was dat in Medemblik oa. De meelmolen niet in rouwstand was geplaatst terwijl er was opgeroepen om in heel Nederland de molens in rouwstand te zetten, ook de Bonifaciuskerk viel uit de toon door geen vlag halfstok te hangen.  Sommige middenstanders op de Nieuwstraat waren nog in oranje stemming , wel oranje feestversiering maar geen vlag halfstok. 

In Andijk werd massaal de vlag halfstok gehangen, Andijk is de laatste maanden zwaar getroffen door rampspoed, een verwoestende brand en een zwaar ongeval waarbij 2 jonge Andijkers de dood vonden.

Maarten Trompert ging met camera door West-Friesland en maakte bovenstaande impressie.

 

Reageren via facebook