Medemblik Actueel.

Politie zoekt eigenaar hond, na verwonden kind Vooroever

Medemblik –  Afgelopen donderdag 17 juli is op het Vooroeverstrand een jongetje van 2.5 jaar gewond geraakt door een hond die daar niet mag komen. Zo omstreeks half 4 / 4 uur kwam er een man van begin 20 aanlopen met een zwarte langharige hond, dit terwijl er duidelijk staat aangegeven dat honden verboden zijn op dit deel van het strand. 

Gat in het hoofdje van 2.5 jarige Tijn
Gat in het hoofdje van 2.5 jarige Tijn

De man werd nog door andere strandgebruikers aangesproken maar deze trok zich er niets van aan. Wel vond de man het nodig te gaan spelen met zijn hond tussen de vele (kleine) kinderen die op dat moment aanwezig waren op het strand.  Tijdens het spelen met zijn hond ging het volledig mis. De man gooide een stok in het water waar op dat moment de 2.5-jarige Tijn ook aan het spelen was. De hond kwam in botsing met de kleine jongen met als resultaat een gapend gat op zijn hoofd en een forse kras op zijn gezicht en diverse schaafwonden op zijn billen.

De man reageerde geschokt en liep direct weg met zijn hond, de omstanders verbouwereerd achterlatend.  Een familielid van de jongen is direct met hem naar de huisarts gereden waar de wonden werden behandeld.  De jongen is er gelukkig dit keer goed vanaf gekomen.

De politie is opzoek naar de man en zijn hond, weet u wie dit persoon is of heeft u een vermoeden neem dan contact op met de politie via 0800-8844.  Met kleine Tijn gaat het gelukkig alweer stukken beter.

tijn 2

 

Reageren via facebook