12.5 C
Medemblik
4 augustus 2020 03:53
Medemblik Actueel.

Gerechtshof Amsterdam spreekt 44-jarige inwoner Wervershoof vrij van poging tot moord

Amstedam – De 44-jarige M.B. uit Wervershoof is dinsdag op vrije voeten gesteld. Hij is ontslagen van rechtsvervolging. Het Gerechtshof in Amsterdam acht bewezen dat B. zijn visite in mei 2010 probeerde te vermoorden, maar B. deed dat omdat hij zelf aangevallen werd, schrijft het NHD vandaag op haar website. 

Het hof ging niet mee in het noodweerargument van de verdediging van B., maar achtte noodweerexces wel aannemelijk. Het geweld dat B. toepaste was disproportioneel, maar wel een direct gevolg van de aanval, die een ‘hevige gemoedsbeweging’ veroorzaakte. Dit blijkt mede uit de heftige 112-opname waarop B. volledig in paniek om de hulpdiensten vroeg.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?