Paalzitters Lambertschaag trotseren het weer en vestigen nieuw record

Lambertschaag – Langs de provinciale weg tussen Medemblik en Schagen begonnen vrijdag 15 paalzitters aan een marteling van 52,5 uur.  Regioverslaggever @MHTrompert nam een kijkje en interviewde de paalzitters. 

Deze 43-ste editie is er vooral één van zware weersomstandigheden. Extreme hitte, regen en zelfs onweer. Maar 13 van de 15 houden vol. Elk jaar komt er een minuut bij en als de paalzitters zondagavond half tien er afstappen krijgen ze veel eer en hun sponsorgeld.

De publieke belangstelling valt dit jaar wat tegen. Dit komt onder meer doordat de braderie vanwege het gevaarlijke weer is afgelast. Maar de paalzitters houden vol!

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.