Medemblik Actueel.

Evenementen

20e keer Oldtimerdag Medemblik – veel klassieke hoogtepunten

[adrotate group="2"]

1Medemblik – Zondag 27 juli aanstaande wordt in het centrum van Medemblik voor de 20e keer de Oldtimerdag gehouden. Een evenement vol ‘klassieke’ hoogtepunten. De licht historische tweewielers zijn van de partij, maar ook historische tractoren zullen prominent pronken op de Nieuwstraat. Heeft u een hang naar nostalgie? Dan mag u dit niet missen!

In de loop van de morgen verzamelen alle deelnemers zich in de Nieuwstraat. Natuurlijk wordt ook weer de rondrit van ongeveer een uur door de omgeving gereden. Dit keer belooft het een extra bijzondere gebeurtenis te worden. Niet alleen door het steeds groeiend aantal deelnemers, maar ook vanwege het feit dat verschillende soorten historisch vervoer elkaar ontmoeten.

Rondrit vol nostalgie
De route van de auto’s is zo uitgestippeld dat er een deel samen wordt gereden met de Museumstoomtram. De rondrit voor de nostalgische automobielen start om 10.45 uur. Via een fraai parcours door het Westfriese land kruist de stoet rond 11.35 uur de A7 over het viaduct bij Abbekerk en ontmoet aan het begin van de Broerdijk de stoomtram vanuit Hoorn, die zijn rit naar Medemblik maakt. Gezamenlijk wordt de weg richting Oostwoud vervolgd. Auto’s en tram worden rond de klok van twaalf in Medemblik terug verwacht. Daar zullen de oldtimers de rest van de middag trots koketteren in al hun schoonheid.

Wilt u getuige zijn van dit moois? U vindt vast wel een plekje langs de route van de rondrit. De deelnemers aan de rit vinden de belangstelling in elk geval geweldig. Raadpleeg www.stemmedemblik.nl voor meer informatie.

Reageren via facebook