Met het IVN op avontuur in het bos

Oostwoud – Kinderen van 6 tot 12 jaar en hun (groot)ouders kunnen zaterdag 19 juli ‘struinen en speuren’ in het IVN-terrein bij het Egboetswater. Verzamelen om 10.00 uur bij het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud (afslag Hauwert).

Nieuwsgierige onderzoekers gaan met de IVN-gids het natuurpad lopen. Met hulp van kleine opdrachtjes valt steeds iets bijzonders te ontdekken. Er is b.v. een paddenpoel die ook (beschermde) salamanders kan huisvesten. Muizenholletjes in de grond zijn er volop en soms komt er onverwacht een bewoner tevoorschijn als je onder een boomstam kijkt. Ze zijn onderdeel van de kringloop, (helaas) eten en gegeten worden… Deze kinderexcursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.