Medemblik Actueel.

Algemeen Politiek

Progressief Westfriesland start online petitie tegen megawindturbines Medemblik

Medemblik – De fractie van de PWF in de gemeenteraad van Medemblik is vandaag een online petitie gestart waarin zij de inwoners van Medemblik oproepen hun stem te laten horen tegen de komst van grote megawindturbines, zoals de ‘Ambtenaar’, op de grens van Medemblik en Hollands Kroon. 

De plaatsing van megaturbines is zeer stressvol voor omwonenden door geluidsoverlast, horizonvervuiling, de beweging van rotorbladen, inslagschaduw, waardevermindering van woningen en onenigheid onderling door baten en lasten onevenredigheid. Deze zienswijze wordt gedeeld door 92 % van inwoners op het platteland. Bij deze plannen van de prov NH krijgen enkele bedrijven veel subsidie: wie heeft financieel voordeel hiervan? Dat staat niet in de bekendmaking.

Om uw stem te laten horen kunt u hier de online petitie tekenen.

Reageren via facebook