Medemblik Actueel.

Algemeen

Andijk koploper aantal inbraken West-Friesland

misdaad in kaartAndijk – Of Andijk er trots op moet zijn is  maar de vraag, maar dat Andijk de onbetwiste nummer 1 op de ‘Misdaad in Kaart’ is is wel een feit. In het eerste half jaar van 2014 is er in Medemblik wel geteld 1 woninginbraak/of poging tot geweest, in Wervershoof ook 1 woninginbraak/of poging tot geweest.  Kijken wij naar Andijk dan tellen wij in de eerste helft van 2014 maar lieft 50 woninginbraken of pogingen tot inbraak. 

Nu is de inbraakgolf wel fors gedaald in Andijk sinds op 12 juni 2014 toen 2 inwoners van Grootebroek werden aangehouden op verdenking van inbraken in Andijk en dan vooral op vakantiepark Het Grootslag.   De twee werden op heterdaad betrapt door de bewoner van het pand waarna de politie de 2 kon aanhouden.

Hoorn staat op plek nummer 2 met 26 woninginbraken of poging tot inbraak met Enkhuizen op de derde plaats met 10 woninginbraken of poging tot inbraak.

Inbraakpreventieteam komt bij u langs

Vanaf juli bezoeken preventieteams wijken waar veel wordt ingebroken. Met herkenbare auto’s (herkenbaar door het logo: Stop woninginbraken!) rijden de teams langs en geven gratis voorlichting over het beter beveiligen van de woning en wat iedereen kan doen om de kans op inbraak te verkleinen. Ook geeft het preventieteam uitleg over je een verdachte situatie herkent en meldt.

Het team staat ook op markten en evenementen. Zo stonden ze al op de braderie in Nibbixwoud waar 50 mensen een gesprek aan gingen en 12 mensen zeiden maatregelen te gaan nemen.

Reageer op dit onderwerp