We hebben een jarige!! Stoomtram Bello 100 jaar!

Locomotief NS 7742 Bello viert in 2014 haar 100e verjaardag. Gedurende het hele jaar organiseert de Museumstoomtram diverse evenementen rond dit jubileum van Nederlands bekendste stoomlocomotief.

Stoomtram Bello 100 jaarBello werd in 1914 gebouwd voor de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij. Een voorloper van de Nederlandsche Spoorwegen. Bekend werd Bello natuurlijk voor de tram naar Bergen aan Zee, waar zij tot 1955 dienst deed. In het jubileumjaar wordt ook de minder bekende vroegere periode van de geschiedenis belicht, toen Bello ook lokaaltreinen reed tussen Hoorn en Medemblik!

Zomervakantie 19 juli-17 augustus
Tijdens de zomervakantie speelt Bello een hoofdrol tijdens diverse thema’s die rond het jubileum worden georganiseerd. In Hoorn is een overzichtstentoonstelling te zien over de geschiedenis van de beroemde NS stoomlocomotief met veel nog niet eerder gepubliceerd fotomateriaal, beschikbaar gesteld door de bekende spoorwegfotograaf L.J.P. Albers. (Een deel van die expositie over Bello is op onderstaande foto te zien.)

Bello zal dagelijks de stoomtram rijden die om 13.35 uur uit Hoorn en om 16.15 uur uit Medemblik vertrekt.

Bello’s Reünie
Het jubileumjaar zal in september met een bijzondere Reünie voor Bello worden afgesloten.

Meer weten over Bello? Klik hier

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.