Huizenprijzen Medemblik weer in de lift.

Medemblik – Langzaam aan komt de huizenmarkt in de gemeente Medemblik uit een diep dal. Tijdens de diepte punt van de crisis daalden de huizenprijzen soms wel met tientallen procenten tegelijk, huizen werden vaak in zeer korte tijde vele tienduizenden euro’s goedkoper.  

Aan die trend lijkt nu een einde te zijn gekomen en stijgen de prijzen ten opzichte van dezelfde periode in 2013 met 2.9%. Nog niet veel maar het begin is er.  Met deze kleine stijging behoord de gemeente Medemblik tot de middelmaat in Nederland.  De gebieden die ver achterblijven zijn oa. Noordoost-Groningen en het zuidwesten van Friesland en in Noord-Holland de regio Den Helder en Texel.  In de Randstad stijgen de prijzen het snelt soms wel met 12% vergeleken met 2013.

Opvallend is dat vrijstaande huizen nog wel steeds een verdere daling van de prijs laat zien. De NVM gaat er vanuit dat over het gehele jaar 2014 20% meer huizen worden verkocht dan over 2013 en voor volgend jaar verwacht de NVM opnieuw een stijging, dan met 10%.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.