Medemblik Actueel.

Vakantietip: Zeilen naar de grootste zwarte stern slaapplaats van Europa

Medemblik – Wist u dat vogeleiland de Kreupel in de nazomer de belangrijkste slaapplaats is voor zwarte sterns in Europa? Tijdens deze excursie gaat u deze enorme slaapplaats van de zwarte sterns bekijken.

vogeleiland de KreupelIn de nazomer is vogeleiland de Kreupel de enige plek waar je duizenden zwarte sterns bij elkaar kan zien. Onderweg zullen we al veel foeragerende visdieven en zwarte sterns tegenkomen en als we geluk hebben zien we dwergmeeuwen. U vaart met de vogels mee, die richting het eiland vliegen en zullen daar het anker uitgooien of aanmeren in het haventje naast het vogeleiland.

Beleef dan een zonsondergang op het IJsselmeer tussen duizenden vogels. Tijdens deze tocht vaart ‘Herman Klomp prijs winnaar 2012’ Jan van der Winden mee. Hij bestudeert de ecologie van de zwarte stern in binnen- en buitenland. Aan boord geeft hij een korte lezing over de zwarte stern, waarbij ook enkele spannende nieuwe feiten van recent onderzoek gepresenteerd worden.

Met een lezing van zwarte stern onderzoeker Jan van der Winden. Inclusief biologische Italiaans pastabuffet. Voor meer informatie kijk op de website van Fogol

Reageren via facebook