Provincie sponsort erfgoed

Medemblik – Vanwege ‘200 jaar Koninkrijk’ willen GS enkele bijzondere erfgoedprojecten sponsoren. Op 18 en 19 september vindt de feestelijke opening plaats van de nieuwbouw van het provinciehuis aan de Dreef in Haarlem. Deze opening valt samen met de viering van 200 jaar Koninkrijk. Bij die gelegenheid willen Gedeputeerde Staten (GS) eenmalig een aantal bijzondere Noord-Hollandse erfgoedprojecten sponsoren. GS nodigen eigenaren van gebouwd erfgoed in Noord-Holland uit om projecten  in te dienen.

Indienen projecten

Eigenaren kunnen tot en met 2 september 2014 een project indienen dat voldoet aan onderstaande criteria. Een onafhankelijke en vakkundige jury selecteert tussen 3 en 10 september maximaal tien projecten voor maximaal € 20.000 per project. Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe Dreefgebouw op 18 september 2014 maken Commissaris van de Koning Johan Remkes en gedeputeerde Cultuur Elvira Sweet de selectie bekend.

Criteria

Projecten die in aanmerking willen komen voor een sponsorovereenkomst moeten voldoen aan alle onderstaande criteria, criteria 3 en 4 zijn uitwisselbaar:

 1. Planontwikkeling en financiering van het project zijn in een vergevorderd stadium;
 2. Het project betreft een fysieke investering in een publiek toegankelijk bouwwerk;
 3. Het project past binnen de bouwperiode van rijksmonument Dreef 3 te Haarlem: 1780-1814;
  of
 4. Het project past binnen minimaal één van de volgende thema’s: waterstaat, defensie, landbouw, handel, industrie, infrastructuur, communicatie, onderwijs, vrijheid van godsdienst die gedurende 200 jaar Koninkrijk tot ontwikkeling kwamen (1814-2014);
 5. Er is aantoonbaar maatschappelijk draagvlak wat blijkt uit de begroting (cofinanciering);
 6. Er is een voorstel voor een tegenprestatie aan de provincie Noord-Holland in het kader van een sponsorovereenkomst, aan te gaan voor een periode van 3 tot 5 jaar.

Een korte projectomschrijving, waarin bovenstaande criteria zijn onderbouwd, dient uiterlijk 2 september 2014 te zijn ontvangen door  de provincie Noord-Holland:

Per post:
Provincie Noord-Holland
T.a.v. de heer E. van der Kleij
Postbus 3007
2001 DA Haarlem

Per email*): kleije@noord-holland.nl

Voorwaarde is aanlevering op maximaal 1 A4, exclusief beeldmateriaal en begroting.

Beoordeling

Na een eerste selectie op basis van de genoemde criteria beoordeelt de jury nader op:

 1. originaliteit;
 2. mate van maatschappelijk draagvlak;
 3. spreiding door het provinciaal territorium;
 4. mate van tegenprestatie voor de provincie Noord-Holland (sponsoring).

Contactpersonen

Ernst van der Kleij, telefoon: 023 514 3596, e-mail: kleije@noord-holland.nl, *) in de periode van 21 juli tot 18 augustus mevrouw Inge Matheij, telefoon: 023-5144382, e-mail: matheiji@noord-holland.nl.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.