16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 09:31
Medemblik Actueel.

Landbouwshow Opmeer

Proef, bekijk en beleef het platteland van dichtbij! Voor de 105e keer wordt de landbouwshow Opmeer gehouden.

Opmeer – De eerste maandag van augustus is een begrip in West-Friesland, het is een dagje uit voor de hele familie. Een dag waarop verschillende dieren van hun mooiste kant worden geshowd. Een dag waarin de liefde voor het dier centraal staat, maar ook een dag met spectaculaire shows en veel vertier voor kinderen.

opmeerHoogtepunt is dit jaar de demonstratie van dressuuramazone Adelinde Cornelissen. De sportvrouw uit Nijkerk won individueel zilver en met het nationale team brons bij de Olympische Spelen in Londen.

Erik Groot uit Spanbroek geeft een demonstratie van schapen drijven met zijn bordercollies. Show ‘De overval’ hierbij komen 3 vierspannen, boeven, indianen en politie in voor. De ‘Black Pearls’ verzorgen een dressuurshow. ‘Lits mar Krigel’ geeft een show waar kinderen en Shetlanders aan meedoen. En de slotshow is dit jaar de Trojka aanspanningen; 3 tuigpaarden worden naast elkaar ingespannen om zich aan het publiek te showen. Kortom: genoeg spektakel om niet te missen!

Ook dit jaar worden er weer diverse keuringen gehouden, de mooiste koeien, kalfjes, schapen en geiten strijden om het kampioenschap van Opmeer. Voor het bestuur is het ieder jaar weer een uitdaging om de spectaculaire shows binnen de poorten te krijgen. Gelukkig worden we gesteund door onze sponsoren, met als hoofdsponsor de Rabobank.

In de hal stelt museumboerderij ‘de Anloup’ weer een prachtige expositie samen, dit keer met het thema ‘poppenhuizen en miniaturen’. Ook de kleindierkeuring is daar te bewonderen en de kinderen kunnen er knutselen en met Lego spelen. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen in een speciaal circuit quad rijden. Ook voor de jeugd is het uitdagende Rabo AZ voetbalspel er. De kynologenclub laat zien hoeveel plezier eigenaar en hond aan elkaar beleven.

Op de beurs staan veel bedrijven en organisaties die verbonden zijn aan de agrarische sector en paardenhouderij. Hier kunt u alles te weten komen over de producten die zij leveren kortom: OPMEER, Proef, bekijk en beleef het platteland van dichtbij! .

Ook dit jaar worden er weer diverse keuringen gehouden, de mooiste koeien, kalfjes, schapen en geiten strijden om het kampioenschap van Opmeer. Er worden heel veel verschillende rassen geshowd, van Texelse schapen tot dwerggeiten, van vleesvee tot de Hampshire Downs schapen. Voor het bestuur is het ieder jaar weer een uitdaging om de spectaculaire shows binnen de poorten te krijgen. Gelukkig worden we gesteund door onze sponsoren, met als hoofdsponsor de Rabobank.

Op de beurs staan veel bedrijven en organisaties die verbonden zijn aan de agrarische sector en paardenhouderij. Hier kunt u alles te weten komen over de producten die zij leveren kortom: OPMEER, Proef, bekijk en beleef het platteland van dichtbij!

Details:

  • Waar: De Weyer Opmeer
  • Wanneer: Maandag 4 augustus 2014
  • Hoe laat: 08:30 – 19:00 uur

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?